У Норвегії створять контейнеровоз з нульовим рівнем викидів

Норвезькі компанії YARA і KONGSBERG домовилися про партнерство для створення першого в світі автономного контейнерного судна з нульовим рівнем викидів шкідливих речовин в атмосферу. Про це повідомляє Humans At Sea.

«Назване YARA Birkeland в честь засновника YARA, відомого вченого і новатора Крістіана Біркеленда, судно стане першим в світі повністю електричним контейнеровозом. Нове судно YARA скоротить викиди оксидів азоту і CO2 і поліпшить безпеку дорожнього руху, замінюючи щорічно до 40 тис. Рейсів вантажівок в населених міських районах », – наголошується в публікації.
Початок експлуатації судна планується в другій половині 2018 року, воно буде доставляти продукцію з належить YARA заводу з виробництва добрив в Порсгрунн в порти Бревіка і Ларвік (всі – Норвегія).

YARA Birkeland спочатку буде працювати як пілотовані судно, перейшовши на дистанційне керування в 2019 році і, як очікується, зможе виконувати повністю автономні операції з 2020 року. Нове судно з нульовим рівнем викидів стане випробувальним майданчиком для глобального морського транспорту, сприяючи виконанню угоди щодо Цілей сталого розвитку ООН.
«Кожен день для перевезення продукції з заводу в Порсгрунн в порти Бревіка і Ларвік, з яких ми відправляємо продукцію клієнтам по всьому світу, потрібно понад 100 поїздок дизельних вантажівок. Завдяки цьому новому автономному контейнеровозу з живленням від електробатарей ми переміщаємо транспорт з автодоріг на море і тим самим зменшуємо викиди шуму і пилу, покращуємо безпеку місцевих доріг і зменшуємо викиди оксидів азоту і CO2 », – говорить президент і головний виконавчий директор YARA Свейн Торі Хользер.

Yara International ASA – норвезька компанія, один з найбільших в світі постачальників мінеральних добрив. Основною сферою діяльності компанії є виробництво азотних добрив, однак вона також охоплює виробництво нітратів, аміаку, сечовини та інших хімічних речовин на основі азоту. Підприємства Yara розташовуються майже в 50 країнах світу, обсяг виробництва перевищує 20 млн тонн добрив на рік. Найбільшим акціонером компанії є уряд Норвегії – 36,2% акцій, інституціональним інвесторам належать 30,34%.
Kongsberg Gruppen ASA – норвезька компанія, один з найбільших в світі виробників високотехнологічної зброї і обладнання.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Позвони нам
message
instagram
sms
whatsapp
phone
email